JINOIY DAROMADLARNI LEGALLASHTIRISHGA QARSHI KURASHISHDA MOLIYAVIY CHORALAR ISHLAB CHIQUVCHI GURUH (FATF) FAOLIYATINING TAHLILI - Qarshiyev, Umid Jo‘raqul o‘g‘li (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2022)
Ushbu maqolada Jinoiy daromadlarni legallashtirishga qarshi kurashishda moliyaviy choralarni ishlab chiquvchi guruh (The Financial Action Task Force - FATF) ning tarixi hamda uning faoliyatining tahlili, shuningdek, ba’zi tavsiyalari xususida ilmiy, huquqiy tahlil amalga oshiriladi. FATF jinoiy daramodlarni legallashtirishga, terrorizmni moliyalashtirishga, ommaviy qirg‘in qurollarini tarqatishga qarshi kurashish va ularni oldini olish hamda barcha davlatlarda ushbu harakatlarga qarshi chora-tadbirlar ishlab chiqish va ularga qarshi samarali kurashish uchun tavsiyalar ishlab chiqadi hamda ularning bajarilishi ustidan nazoratni amalga oshiradi.