INGLIZ TILI MATNLARIDA AJRATILGAN TUZILMALARNING O‘RNI - Shukurova , Zilola Fazlidinovna (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
Ushbu maqolada stilistik vositalaning, ya’ni ajratilgan tuzilmalarning ingliz adabiyotida ifodalanishi va uning badiiy adabiyot, nasr tahlili haqida so‘z boradi. Stilistik vositalaning ekspressiv va funksional-stilistik bo‘yalishi va o‘ziga xos qo‘llanilishi, nutqning intonatsiya naqshlari bilan chambarchas bog‘liqdir va shularga asoslanadi.