ИННОВАЦИОН ТАЪЛИМ ТЕХНОЛОГИЯЛАРИ АСОСИДА ТАЛАБАЛАРДА КРЕАТИВ ҚОБИЛИЯТЛАРИНИ РИВОЖЛАНТИРИШ МЕТОДИКАСИ - Маматалиева, М.И (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
Бугунги кунда юртимизда фан ва технологияларнинг сўнги ютуқлари ишлаб чиқариш билан бирга, таълим соҳасига ҳам сезиларли ўзгаришлар, янгиликлар ва ўқитишнинг замонавий воситаларини олиб кириш имконини берди. Бу ютуқларнинг таълим соҳасига кириб келиши унинг анъанавий вазифаларига нисбатан ҳам сезиларли ўзгартиришлар киритиш заруратини қўйди. Шу аснода таълимдаги ислоҳотлар моҳиятини тушуниш ва англаб етиш учун зарурий педагогик шарт шароит ва ижодий муҳитни яратиш муаммоси юзага келди.