O‘RTA OSIYO ARXEOBOTANIKASINING O‘RGANILISH - Badirdinov, Doston Rustam o‘g‘li (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2022)
Hozirgi kunda arxeologiyaning boshqa sohalari kabi arxeobotanika sohasiga ham alohida e’tibor qaratilgan. Qadimda insonlar iste’molida mavjud bo‘lgan o‘simliklar haqida bilish ham xuddi boshqa tarixiy topilmalar, buyumlarga qiziqish kabi muhimdir. Yaqin yuz yillik qisqa davrdan boshlab arxeologik topilmalarda o‘simlik qoldiqlarni o‘rganish ishlari olib borildi. Bu ish arxeobotanika sohasini o‘rganilish haqida qisqagina ma’lumot berib o‘tish uchun tayyorlangan.