«ҚАЗАҚ ТАРИХЫН, ЭТНОГРАФИЯСЫН МЕН ӘДЕБИЕТІН ТҰҢҒЫШ ЗЕРТТЕУШІ-ШОҚАН ШЫҢҒЫСҰЛЫ УӘЛИХАНОВ» - Миралиева, Диана Нұрмуқан қызы; Байзаков, Жандос Абдазимович (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
Қазақтың білгір ғалымы, батыл саяхатшысы, қазақ тарихын, этнографиясын және әдебиетін тұңғыш зерттеуші - Шоқан Уәлихановтың қысқаша өмірі, қазақ пен қырғыздың әдебиет теориясы мен фольклоры туралы жазған ғылыми еңбегі, қазақтың демократтық санын бастаушы кезеңдегі ілгерішіл дәстүрі, қазақтың әдебиеті мен мәдениетін орыс жұртшылығына алғаш танытуы, атқарған қызметі және сіңген еңбегі жайында сөз өрбиді.