BADIIY ADABIYOTDA MILLIYLIK VA UMUMINSONIYLIK. (Nabi Jaloliddin hikoyalari misolida) - Odiljonova, Robiyaxon Muxtorjon qizi (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
Ushbu maqolada o‘zbek mentalitetidan kelib chiqilgan holda yoshlarni milliy hamda umuminsoniy qadriyatlar asosida zamon bilan hamnafas holda tarbiyalash g‘oyasi ilgari surilgan. Shuningdek, har bir millat o‘ziga xos milliy madaniyatga ega ekanligi, madaniyat insonlarning qaysi millatga xos ekanligini ko‘rsatishi haqida umumiy fikr yuritilgan Bundan tashqari ijodkor Abdulqosim Mamarasulov va Nabi Jaloliddinlarning badiiy mahorati yoritilgan.