СОЯНИ ЯНГИ НАВЛАРИНИ ТУРЛИ ҲИЛ ОЗИҚЛАНТИРИШ МАЙДОНИДА ЎСТИРИШНИ ЎСИМЛИКНИНГ БИОМЕТРИК КЎРСАТКИЧЛАРГА ТАЪСИРИ - Маннопова, М.; Абдулғаниева, Д.; Абдуқодиров, Х. (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2022)
Ушбу мақолада, соя ўсимлигида олиб борилган кузатув натижаларига кўра навларнинг озиқланиш майдони ўзгариши ҳисобига морфологик ва биологик хусусиятлари турлича бўлиши оқибатида ўсимлик бўйи, дуккак узунлиги, дуккаклар сони, битта дуккакдаги дон сони, дон оғирлиги, 1000 дона дон вазни ва бошқа кўрсаткичларга таъсир этиши кузатилди.