GRUNTLI TO‘G‘ONLARNING ASOSI VA AFZALLIGI - Xamzayev, Fazliddin Erkinovich (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
To‘g‘onlarni rekonstruksiya qilish va kapital ta’mirlash jarayonida strukturaning eng muhim qismlari sifatida drenaj tizimlariga katta e’tibor berilishi kerak. Tuproqning quvurli drenajlari ishidagi buzilishlar tasvirlangan to‘g‘onlar. Loyihalarni ishlab chiqishda hisobga olinmagan geologik va gidrogeologik xususiyatlar hisobga olinadi. Materiallar va usullar: filtrlash rejimini o‘rganish usullari sifatida nazorat-o‘lchash uskunalari (piezometrik tarmoq), quvurli drenajni o‘chirish uchun dala tajribalari qo‘llaniladi.