O‘RTA MAXSUS VA KASB-HUNAR TA’LIMI TIZIMIDA DUAL TA’LIMNI YO‘LGA QO‘YISH MASALALARI - Turdiyeva, Olima Oqilovna (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
Taraqqiy etgan mamlakatlarda inson kapitali investitsiyalar mikro va makro darajada raqobatbardoshlikni oshirish va iqtisodiy o‘sishni ta’minlashning muhim omili sifatida ko‘riladi. Inson kapitalining jamg‘arilishini va boyitilishini ta’min etish, insonlarning butun hayotiy faoliyati davomida uzluksiz ta’lim asosida o‘zlarining kasbiy ko‘nikma va tajribalarini takomillashtirib borishga qaratilgan strategiyani izchillik asosida joriy etishga qaratilgan faoliyati iqtisodiyotning barqaror rivojlanishini ta’minlashning muhim sharti bo‘lib hisoblanadi. Shundan kelib chiqqan holda, mazkur maqolada professional ta’lim tizimini rivojlantirish masalalari ko‘rib chiqiladi.