КОНСОЛИДАЦИЛАШГАН МОЛИЯВИЙ ҲИСОБОТ АУДИТИНИНГ ЎЗИГА ХОС ХУСУСИЯТЛАРИ - Хожиева, Гулнора Хабибуллаевна (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
Мамлакатимизда тўғридан-тўғри хорижий инвестицияларни жалб қилиш, инвесторларни зарур ахборот муҳити билан таъминлаш ва халқаро молия бозорларига кириш имкониятларини кенгайтириш мақсадида Ўзбекистон Республикаси Президентининг 2020 йил 24 февралдаги ПҚ-4611-сонли қарори қабул қилинди. Ушбу қарорга мувофиқ акциядорлик жамиятлари, тижорат банклари, суғурта ташкилотлари ва йирик солиқ тўловчилар тоифасига киритилган юридик шахслар 2021 йил 1 январдан бошлаб молиявий ҳисоботнинг халқаро стандартлари асосида бухгалтерия ҳисобини юритишни ташкил қилиши ва 2021 йил якунларидан бошлаб молиявий ҳисоботни МҲХС асосида тайёрлашлари белгилаб берилди.48