TOVUQ TUXUMNI EKSPERTIZASI VA ОRGANOLEPTIK USULIDA TEKSHIRISH - Po‘latova, Navbahor Muhammad qizi; Xolikov, S. F. (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
Tovuq tuxumini oziq-ovqat sifat ko‘rsatgichi, hamda tovarliligi aniqlanadi. Tuxumga veterinariya sanitariya jihatidan baho beriladi va undagi kamchiliklarni aniqlanadi. Ovoskop yordamida tuxumni oqsili va sarig‘idagi kamchiliklar, havo kamerasining kattakichikligi aniqlanadi va parxez hamda oshxona tuxumlari veterinariya sanitariya jihatdan baxolanadi.