АХБОРОТ ХАВФСИЗЛИГИНИ ТАЪМИНЛАШНИНГ ҲАРБИЙ-СИЁСИЙ ЖИҲАТЛАРИ - Батиров, Фарход Авазович (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
Бугунги дунёда киберхавфсизлик турли хил хавфсизлик таҳдидлари ва киберҳужумлар туфайли жуда муҳимдир. Илгари компютерда фақат антивирусни ўрнатиш керак эди, аммо бугунги ҳужумлар анча мураккаб ва махсус ҳимоя усулларини талаб қилади. Киберхавфсизлик муҳим аҳамиятга эга, чунки у нафақат ахборотни, балки бутун ишчи тизимни вирус ҳужумидан ҳимоя қилади. Кибертаҳдидлар душман давлатлар ва террористик гуруҳлардан тортиб шахсий хакерлар ва ишончли шахслар, жумладан, ўз имтиёзларини ёмон ниятли ҳаракатлар қилиш учун суистеъмол қиладиган ходимлар ёки пудратчилар каби турли манбалардан келиб чиқиши мумкин.