MEVA-SABZAVOTLAR SAQLASH OMBORLARINI SOVITISH TIZIMIDA SUV OQIMIDAN FOYDALANISH ISTIQBOLLARI - Odinaboyev, Dostonbek Abdimumin o‘g‘li (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
Maqolada O‘zbekistonning tog‘li hududlarida yetishtirilgn meva va sabzavotlarni saqlash omborlarini sovitishda elektr energia bilan ishlaydigan yuqori quvvatli sovitkichlar o‘rniga muqobil energiya sifatida tabiiy buloq yoki sharsharalar suvi oqimidan foydalanish mumkinligi yoritigan.