MAISHIY CHIQINDI ASOSIDA DIBUTIL TEREFTALAT OLISH, KFS YELIMLARI UCHUN MODIFIKATOR TAYYORLASH - Eshmurodov, X. E; Shomirzayeva, Z. X; Murodova, D. Ch (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
Ushbu ishni olib borish jaroyanida dibutil teraftalat, teraftal va butil asosida modifikator olish, ularning mavjud xossalarini o‘rganish va qo‘llash bo‘yicha tadqiqot o‘tkazilgan. Olingan modifikator IQ-spektr, SEM hamda element tahlili orqali o‘rganib chiqilgan. Modifikator sifatida dibutil teraftalat asosida KFS yelimlari uchun modifikator tayyorlangan. Tayyorlangan yelimdan namunalar olib ularning, fizik-mexanik, suv yutuvchanlik va mustahkamlik xossalari o‘rganilgan.