“O‘ZBEK VA INGLIZ TILLARIDAGI “TO‘Y” LEKSEMASI BILAN BOG‘LIQ LEKSIK BIRLIKLARNI LINGVOKULTUROLOGIK TADQIQI” (TO‘Y SO‘ZI BILAN BOG‘LIQ ETIKET SHAKLLARI) - Uzakova, Lola (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
Maqolada to‘y leksemasi bilan bogliq o‘zbek va ingliz tillaridagi leksik birliklarining linvokulturologik tadqiqi yoritilgan, “to‘y” so‘zi bilan bog‘liq leksik birliklarning bir qancha madaniy jihatlari o‘rganilgan. Shuningdek, maqolada oʻzbek va ingliz madaniyatidagi bir xil leksimalarning maʼnodagi oʻziga xos farqlari ajratilgan.