BOLALARDA CHOV VA CHOV-YORG‘OQ CHURRALARINI ENDOVIDEOLAPAROSKOPIK DAVOLASH USULLARI - Berdiyev, E.A; Salimov, Sh.T. (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
Maqolada Respublika Bolalar kam invaziv va endovizual xirurgiya ilmiy amaliy markazida 2018 yildan 2021 yillar davomida chov va chov-yorg‘oq churralari tashxisi bilan 60 nafar bolalar davolanishda bo‘lgan bo‘lib, ularda yangi zamonaviy endovideolaparoskopik usullarda churralarni bartaraf etish, an’anaviy davolash usuli bilan taqqoslaganda operatsiyaga sarflangan vaqt va churralarni qaytalanish soni kamligi, zamonaviy endolaparoskopiya texnologiyalarni afzalliklari keng yoritib berilgan.