INGLIZ TILINI O‘QITISHDA PISA XALQARO BAHOLASH DASTURI O‘QISH SAVODXONLIGI TESTLARIDAN FOYDALANISH: METEORITES AND METEORS - Obidova, Shaxodat (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
Maqola hozirgi kunda O‘zbekiston taraqqiyoti va iqtisodiyotini rivojlantirish, har tomonlama yetuk kadrlar yetishtirish uchun dolzarb bo‘lgan PISA xalqaro baholash o‘qish savodxonligi test namunalaridagi originallikni saqlab qolish asoslarini va tanqidiy o‘qishni rivojlsantirishda ulardan samarali foydalanishni ingliz tilidagi “Meteorites and Meteors” testi o‘zbek tilidagi tarjima namunasida ko‘rib chiqilganligi tahlili beriladi.