ISLOMIY BANKLAR TIZIMI - Qodirova, Laylo Otabek qizi (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
Hozirda moliya tizimida global rivojlanib borayotgan islomiy banklar sistemasi 47 yil mobaynida dunyoviy pul munosabatlarida o‘z o‘rnini topdi va yaxlit tizimga aylangan. Ammo O‘zbekiton ichida islom banklarining mohiyati va asosiy maqsad- vazifalari nimadan iborat ekanligi haqida tushuncha kam tarqalgan. Islom banklari an’anaviy banklar ko‘rsatadigan barcha xizmatlarni islom shariati tamoyillariga asoslangan holda amalga oshiradi.