“XIX ASR OXIRI XX ASR BOSHLARIDA TURKISTONDA MAKTAB TA’LIM TIZIMIGA DOIR BA’ZI MULOHAZALAR” (DAVRIY MATBUOT SAHIFALARIDA AKS ETISHI) - Rajabov, Muhiddin (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
XIX asrning ikkinchi yarmida Turkistonda birinchi marta bosma kitob nashr etila boshlandi. Bu g‘oyat muhim tarixiy voqea edi. Lekin O‘rta Osiyoning markaziy shaharlarida bosmaxonalarning tashkil etilishini mustamlakachi ruslarning o‘lkaga ko‘rsatgan “marhamati” sifatida qabul qilish kerak emas.