MILLIY IQTISODNI RIVOJLANTIRISHDA TURIZM SOHASINI RIVOJLANTIRISH AHAMIYATI VA UNI RIVOJLANTIRISH YO‘NALISHLARI - Mamanov, Muhammadamin Qulmirza o‘g‘li (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
Mazkur maqola rivojlanib borayotgan mamlakatimizning milliy iqtisodiyotini o‘sishida turizm sohasining o‘rni va ahamiyatini yoritish, turizm tarmog‘lari orasida tizimli ish mexanizmini tashkillashtirish va ularning samarali faoliyatini yo‘lga qo‘yish usullarini tadqiq qilishga bag‘ishlangan. O‘zbekistonda jadal borayotgan bugungi integrasiylashuv jarayonlarida turizm sohasi rivojlantirishning mamlakat iqtisodiy o‘sish dinamikasiga ta’siri ham tahlil qilingan.