МАҲОБАТЛИ РАНГТАСВИР ВА АРХИТЕКТУРА ЭЛЕМЕНТЛАРИ ТУЗИЛИШИНИНГ УЙҒУНЛИГИ - Ғофуржонов, Жахонгир Козимжон ўғли (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
Фреска, мозаика, витраж, сграффито каби услубларни бирлаштирувчи маҳобатли рангтасвир санъати бир неча даврлар давомида биноларни безаган ва хатто бугун ҳам бу услубларга қизиқиш илгаригидек долзарб. Санъатнинг бу тури асрлар оша такомиллашиб келди ва бизнинг кунларда ҳам тобора камол топаётир. Рангтасвирнинг меъморчилик билан боғлиқ бу тури ўз-ўзича айро кўринишда бўлолмайди. У маълум бир юзада жойлашиб, атроф муҳит билан ажралмас бирликда бўлади. Зеро ўз ривожига эришган маҳобатли рангтасвир асарлари ва улар ўрин олган биноларнинг - замонавий меъморий иншоотларнинг ўзаро уйғунлашуви, санъатлар синтезини ўзида мужассам этади.