O‘ZBEK TILIGA O‘ZLASHGAN INGLIZ ABBREVIATURALARI TAHLILI - Quziyeva, Taxmina Faxriddinovna (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
Ushbu maqolada o‘zbek tiliga ingliz tilidan o‘zlashgan va bugungi kunda keng qo‘llanib kelinayotgan abbreviaturalar tahlil qilingan. Vaqtni tejash maqsadida qo‘llaniladigan abbreviaturalarning imlosi, ularning qanday ma’no ifodalashi yoritilib berilgan. Qisqartma so‘zlarning imlosida xatolikka yo‘l qo‘ymaslikning qanchalik muhimligi, aks holda so‘zning ma’nosini anglashda tushunmovchilik yuzaga kelishi mumkinligi ta’kidlangan. Ingliz tilidan o‘zlashgan abbreviaturalardan foydalanish jarayonida imloviy xatoliklarga yo‘l qo‘ymaslik g‘oyasi ilgari surilgan.