QORAMOLLAR TEYLERIOZINI PIROPLAZMOZDAN FARQ QILUVCHI KLINIK BELGILARI - Kamolov. , F.B; Tuxtamishov, N.S; Mingishev. , Y.Y (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
Ushbu ilmiy maqolada Respublikamiz chorvachiligiga jiddiy zarar yetkazayotgan, qoramollarning piroplazmidozlari mamlakatimiz hududidagi nasli qoramollarning qon parazitar kasalliklar bilan kasallanishi, shu kasalliklarning kelib chiqish sabablari, undagi iqtisodiy zararlari va ikki kasallikning bir-biridan farqiluvchi klinik belgilari va patologoanatomik o‘zgarishlari o‘rganildi hamda oldini olish chora tadbirlarni amalga oshirish tavsiyalari to‘g‘risidagi ma’lumotlar berilgan.