O‘QUVCHILARNING MATEMATIKA FANIDAN BILIM SIFATINI OSHIRISHDA INNOVATSION METODLARNING, STEAM DASTURINING O‘RNI - Kadirbaeva, Jadira Esentaevna (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
O‘z o‘rnida matematika fanini o‘rgatish jarayonida didaktik o‘yinlardan foydalaniladi. Darslarning qay darajada tashkillanishi bu o‘qituvchining ijodkorlik qobiliyatiga ham bog‘liqdir. Matematik o‘yinlar, STEAM texnologiyasi rasmli topishmoqlar kundalik darslarga joziba bag‘ishlaydi. Didaktik o‘yinlar darsda ishni individuallashtirish, har bir o‘quvchining kuchiga mos topshiriq berish, uning qobiliyatlarini maksimal o‘stirish imkoniyatini beradi. O‘yin orqali o‘quvchilar darsdan olgan bilimlarini mustahkamlaydilar, ularni hayotga tadbiq eta olishga tayyorlanadilar.