XIX ASR IKKINCHI YARMI – XX ASR BOSHLARIDA TURKISTON O‘LKASIDA ME’MORCHILIK VA UNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Botirov , Bobur Bahodir o‘g‘li (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
Ushbu maqolada Turkistonnning XIX asr ikkinchi yarmi va XX asr boshlarida me’morchilik sohasida yuz bergan o‘zgarishlar, ularga ta’sir etgan omillar, yangi uslublarning paydo bo‘lishi, me’morchilikning rivojlanish tarzi haqida so‘z boradi. Maqolada, shuningdek, o‘lkada me’morchilik sohasida olib borilgan ishlar hamda bu o‘zgarishlarning ijobiy va salbiy jihatlari muhokama qilinadi.