ТАРБИЯ ЖАРАЁНИНИНГ МОҲИЯТИ ВА АҲАМИЯТИ - Акрамова , Дилдора Эргашевна; Маматханова, Муштарий Шухратилло қизи (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
Тарбия жараёнининг мазмуни аниқ мақсад ҳамда ижтимоий-тарихий тажриба асосида шахсни ҳар томонлама камол топтириш, унинг онги, хулқ-атвори ва дунёқарашини таркиб топтиришга имкон беради. Бошқача айтганда, тарбия – ёш авлодни муайян мақсад йўлида ҳар томонлама вояга етказиш, унда ижтимоий онг ва хулқ- атвор фазилатларини таркиб топтиришга йўналтирилган фаолиятдир.