MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTI RAHBARINING BOSHQARUV MADANIYATINI INNOVATSION YONDASHUVLAR ASOSIDA RIVOJLANTIRISH MEXANIZMLARI - Abdiyeva, Fazilat Fayzulla qizi (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
Maktabgacha ta’lim tashkiloti rahbarining boshqaruv kompetensiyasini rivojlantirish masalalarini o‘rganish boshqaruv faoliyati metodologiyasiga murojaat qilishni, fanlararo tahlil qilish tadqiqot muammosi uchun zarur bo‘lgan ilmiy asosni belgilab berishni talab qiladi. Maktabgacha ta’lim tashkiloti rahbarining boshqaruv kompetensiyalari boshqaruv va menejment fanining asosiy toifalari bilan uzviy bog‘liqdir. Shu munosabat bilan boshqaruv kompetensiyasi mohiyatini, uning o‘ziga xosligini, tarkibini o‘rganish boshqaruv faoliyati nazariyasi va amaliyotining ilmiy asoslarini tahlil qilishni talab qiladi.