ESHITISHIDA NUQSONI BO‘LGAN BOLALARNING IDROK XUSUSIYATLARINING O‘ZIGA XOSLIGI - Abduxalilova, Marjona Ixtiyor qizi (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2022)
Idrok jarayonida qaysi analizatorning yetakchi rol o‘ynashiga qarab: ko‘rish, eshitish, teri tuyish knestezik harakat, hid bilish va ta’m bilish idroklari bir-biridan farq qilishi hamda yashash shakllariga qarab idrok: fazoni vaqtni va harakatni idrok qilishga bo‘linishi, idrok faollik darajasiga qarab: ixtiyorsiz va ixtiyoriy shakllarga bo‘linishi haqida so‘z yuritilgan.