ШОЛИ ҚУРИТИШ ҚУРИЛМАСИНИНГ ИШЛАШ ПРИНЦИПИ ВА КИНЕМАТИКАСИ - Рахмонкулов, Турсунбой Ботирали уғли; Бобоев , Нодирбек Қурвоналиевич (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
Ҳозирда шолини конвектив усулда қуритиш жараёнидаги иссиқлик ва масса алмашинуви бўйича назарий маълумотлар етарли даражада. Шунинг учун ишлаб чиқилаётган қурилмадаги термик ишлаш жараёнининг назария-сини аниқлаштириш имконияти мавжуд. Конвектив усулда доннни қуритиш амалда тасдиқланган бўлиб, кўплаб тадқиқотлар ўтказилган ва кенг қўллани-лади.