TURKIYANING SOMALIDAGI YUMSHOQ KUCH SIYOSATI - Fayziyeva , Sarvinoz Alisherovna (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
Turkiya jumhuriyati boshqa rivojlangan davlatlar qatorida o‘zining yumshoq kuch siyosatini xalqaro darajada olib boradi. Turkiya yumshoq kuch siyosati ta’lim, madaniyat, san’at va boshqa sohalarni o‘z ichiga oladi. Turkiyaning yumshoq kuch siyosati Afrika davlatlarini ham chetlab o‘tmagan. Xususan, Somali misolida buning yorqin dalilini ko‘rishimiz mumkin. Turkiya Somaliga iqtisodiy, siyosiy, ta’lim, harbiy sohalarda bugungi kunga qadar ko‘maklashib kelmoqda. Bu ko‘maklar Somalining rivojlanishiga sezilarli darajada o‘z hissasini qo‘shmoqda.