СТЕРЖЕНЬ УЧУН БОҒЛИҚ ТЕРМОЭЛАСТИК ДИНАМИК МАСАЛАНИНГ МАТЕМАТИК МОДЕЛИ ВА СОНЛИ ЕЧИМИ - Нурқулов, Жалолиддин Алишер ўғли (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2022)
Мақолада изотроп жисмлар учун динамик термоэластик боғлиқ масала қаралган. Бу чегаравий масала гиперболик типга тегишли харакат тенгламаси ва параболик типга тегишли иссиқлик ўтказувчанлик тенгламаларидан ташкил топган бўлиб, тенгламаларда кўчиш функцияси ва температура ноъмалум сифатида қатнашади. Қаралаётган масала учун ошкор ва ошкормас типдаги чекли айирмали схемалар қурилган ва улар икки хил усулда сонли ечилган ва натижаларнинг устма-уст тушишлиги кўрсатилган.