MAKTABGA TAYYORLASH - MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNI O‘QITISH VA TARBIYALASHNING ENG MUHIM VAZIFALARIDAN BIRI SIFATIDA - Nurbayeva, Inobat Tulkinovna; Omonhonova, Muzayam Sarvar qizi (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
O‘zbekistonda milliy ta’lim tizimini isloh qilish yillari uning barcha yo‘nalishlari bo‘yicha o‘z oldiga prinsipial yangi vazifalarni qo‘ydi, yangi ta’lim konsepsiyalari joriy etildi, yosh avlodni tarbiyalash maqsadlari o‘zgardi. Ta’kidlash joizki, O‘zbekiston Respublikasida yaratilgan uzluksiz ta’lim tizimi jahon talablariga javob beradi va zamonaviy jamiyat ehtiyojlarini inobatga oladi, shu bilan birga, o‘zgarishlar bilan bir qatorda hal etilmagan muammolarni ham unutmaslik kerak – ulardan biri optimallashtirishdir. ta’lim va tarbiya jarayoni.