ZULFIYAXONIM HAYOTINING IJODIY YUKSALISH JABHALARI - Qarshiyeva, Shohista Musurmon qizi (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
XX asr o‘zbek adabiyotida o‘z o‘riniga ega bo‘lgan shoiralardan biri Zulfiya nafaqat o‘zbek adabiyotidagi so‘nggi davr ayol sheʼriyati deb ataladigan yorqin namoyanda, balki XX asr o‘zbek milliy adabiyotida “ayol” sheʼriy maktabining vujudga kelishiga hissa qo‘shgan lirik shoiradir. Zulfiya ijodining dastlabki yillaridanoq “sheʼrlar minglab insonlar qalbi o‘ziniki deb bilsa, sheʼriyatga aylanishini” tushunganligi uchun ilk sheʼrlar to‘plami (1932) hamda sakson yoshlari arafasida yangi sheʼrlari nashr etilayotganida ham u o‘zgacha hayajon bilan muxlislarini xushnud qilgan.