CHINGIZ AYTMATOV ASARLARIDA MIFOPOETIK TALQIN (“Asrga tatigulik kun”romani va “Oq kema” qissasi) - Xo‘jaqulova , Mahfuza (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
Ushbu maqolada Chingiz Aytmatov roman va qissalari dagi mifopoetik jihatlar, asar badiiyatini va mazmunini ochib berishdagi asosiy vazifasi, mifopoetik jihatlarning asar tuzilishi va mohiyatidagi vazifasi tahlil qilingan.