KIMYOVIY PILING - Murodova, Shahzoda Zafar qizi (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2022)
Hozirgi kunda kosmetologiya sohasida kimyoviy piling keng foydalaniladigan muolajalaridan biri hisoblanadi. Kimyoviy pilingni qo‘llash uchun metodologiya bu kimyoviy piling muolajalarining turlaridan kelib chiqib o‘tkaziladi. Ya’ni kimyoviy pilingning yuza, o‘rta va chuqur turlari farqlanadi. Hozirgi vaqtda kimyoviy piling muolajasining tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, O‘zbekiston sharoitida kimyoviy pilingning yuza va o‘rta turlari qilinadi. Lekin kimyoviy pilingning chuqur turi esa, biroz xavfli va jarrohlik operatsiyasini talab qilganligi uchun bizning mamlakatimizda ushbu turidan foydalanilmaydi.