ETNOLINGVISTIKANING HOZIRGI KUNDAGI AHAMIYATI VA ISTIQBOLLARI - Utanova, Vaziraxon Maxmudjon qizi (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2022)
Ushbu maqolada etnolingvistikaning vujudga kelishi va taraqqiy etishi to‘g‘risida ma’lumot keltirilgan bo‘lib, etnolingvistika etnik madaniyat va til o‘rtasidagi munosabatlarni o‘zaro bog‘liqligi haqida fikr yuritadi. Etnolingvistika tilning etnik jihati va etnosning lingvistik xususiyatlarini ifodalash, ichki va millatlararo aloqalardagi etnolingvistik jarayonlar, etnik jamoalarning shakllanishi va faoliyatida tilning o‘rni, til va an’anaviy madaniyat, tafakkurning etnik o‘ziga xosligi, dunyo tillarining etnolingvistik tasnifini ifodalaydi.