OYATULLOH RUHULLOH HUMAYNIYNIG INQILOBIY HARAKATI - Zikirov, Qalandar Iskandar o’g’li; Abdullayev, U.A (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2022)
Bu maqola 1979-yilda Eronda islom inqilobiga olib kelgan voqealar va bu inqilobni amalga oshirishda Oyatulloh Ruhulloh Humayniyning rolini qay darajada kasb etgaligini o‘rganamiz. Bunda O. Humayniyning inqilob rahbari sifatida ko‘tarilishiga sabab bo‘lgan ijtimoiy, psixologik, siyosiy va diniy omillarni ko‘rsatishga harakat qiladi. Bundan tashqari, u turli yo‘llar bilan Eron shohiga qarshi turish, beqarorlashtirish va oxir-oqibat ag‘darish uchun Humayniy strategiyasiga qaratilgan. Bu maqola Humayniyni davlat boshlig‘i sifatida emas, balki inqilobiy shaxs sifatida o‘rganish bilan cheklanadi.