SHO‘R SUVNI TUZSIZLANTIRISH JARAYONI UCHUN SUVNING TARKIBINI ANALIZ QILISH - Eshbobayev, J.A.; O‘ng‘arov, S (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2022)
Suvga bo‘lgan talabning ortishi va suv ta’minotining qisqarishi dunyoning aksariyat mintaqalarida suv tanqisligini yanada kuchaytirmoqda. Suv tanqis hududlarda yog‘ingarchilik va daryo oqimiga asoslangan an’anaviy yondashuvlar endi inson ehtiyojlarini qondirish uchun etarli emas. Tuzsizlantirilgan suv kabi noan’anaviy suv resurslari suvga bo‘lgan talab va ta’minot tanqisligini qisqartirishda muhim rol o‘ynashi kutilmoqda. Shu sababli butun dunyoda ocean suvlari va tarkibida tuz, boshqa qattiq minerallar bo‘lgan suvlarni qayta ishlash texnologiyalari taklif qilinmoqda.