SELLULOZA VA KUKUNSIMON MIKROKRISTALLIK SELLULOZANING REAKSION AKTIVLIGINI O‘RGANISH - Samandarova, Saribibi Farxodovna; Baltayeva, Muhabbat Matnazarovna (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2022)
Paxtadan olinadigan selluloza va uni tola holatidan kukunsimon holatga o‘tkazilgan sellulozani fizik va kimyoviy hossalari o‘rganildi va ular bir-biri bilan taqqoslandi va kukunsimon sellulozaning reaksion aktivligi yuqori,tola holatdagi sellulozani reaksion aktivligi esa kukunsimonga nisbatan kichik ekanligi isbotlandi.