ҲАРАКАТ БИЛДИРУВЧИ ЛЕКСЕМАЛАРНИНГ АЙРИМ ГРАММАТИК ШАКЛЛАР ТАЪСИРИДА ПРЕСУППОЗИЦИЯ ИФОДАЛАШИ - Махмудов, Шухрат Абдулазизович (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2022)
Ушбу мақолада ҳаракат билдирувчи лексемаларнинг гапда айрим грамматик шакллар таъсирида ҳам пресуппозиция ифодалаши мумкинлиги кўрсатиб ўтилган. Ишда, асосан, замон ва нисбат шаклларининг пресуппозицияга ишораси масаласига муносабат билдирилган.