ТИББИЙ СУҒУРТА ТУРЛАРИНИНГ ТАҲЛИЛИ - Болтаев, Мансуржон Сотиволдиевич (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2022)
Ушбу мақолада тиббий суғурта турларининг моҳияти, уларнинг ўзаро нисбати ва қўллашнинг ўзига хос хусусиятлари таҳлил қилинади. Фуқароларнинг соғлиғини сақлашни ташкил этиш ва уни самарали амалга оширишда мақбул ва изчил ҳуқуқий механизмларни жорий этиш муҳим ўрин тутади. Тиббий суғуртанинг ихтиёрий ва мажбурий турлари амал қилишида нафақат фуқаролар ва давлат маблағлари, балки иш берувчилар ва бошқа тузилмалар маблағларини жалб этиш соғлиқни сақлаш тизимига тушаётган юкни камайтиришга хизмат қилади. Шу сабабли тиббий суғуртани таснифлаш ва турларга ажратиш, унинг асослари ва мезонларини таҳлил қилиш долзарбдир.