SILIKAT MAHSULOTLARI TARKIBIGA KIRUVCHI KAOLINNI BOYITISHNING ENG SAMARALI USULLARI - Haydarova, Muhayyo Fayoz qizi; Fatilloyev, Shamshod Fayzullo o‘g‘li (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2022)
Kaolin xom ashyosini boyitish kaolinning texnologik xossalarining bir xil tarkibi va barqarorligini olish uchun zarur. Xom ashyoni boyitish jarayoni asosiy loy minerali - kaolinitni qo‘pol donali aralashmalardan (ko‘pincha qum va dala shpati) va bo‘yoq oksidlaridan ajratishgacha qisqartiriladi.