IKKI TOMONLAMA QABARIQ LINZANING BOSH FOKUS MASOFASI VA OPTIK KUCHI ANIQLASH PRAKTIKUMINI BAJARISHGA DOIR AYRIM METODIK KO‘RSATMALAR - Madaminov, Jaxongir Shuxratbek o‘g‘li; Azimova, Nazira Nurmatjon qizi (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2022)
Ushbu maqolada labaratoriya jarayonida linzalarning bosh fokus masofasini va optik kuchini o‘lchashning oddiy va samarali usulini o‘rganish. Ikki tomonlama botiq linzaning optik kuchi va bosh fokus masofasini labaratoriya sharoyitida o‘lchashlarni amalga oshirish uchun praktikum tavsifnoma keltirilgan.