PONTASTACUS LEPTODACTYLUS DARYO QISQICHBAQASINING ZARAFSHON DARYOSI SUV HAVZALARIDA TARQALISHI - Urazova, Ra’no Stanislavovna; Murotova, Maftuna Mamatqul qizi (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2022)
Krevetkalar daryo havzasining suv havzalari va oqimlari bo‘ylab yashaydigan qisqichbaqasimonlar bo‘lib, Zarafshon daryosi suv havzasida daryo krevetkasining aniq tarqalish jihatlari uzoq yillardan beri o‘rganilmay kelmoqda. Ushbu turning yashash joyini aniqlash, suv havzalarining gidravlik rejimini o‘rganish krevetkalarning sonini oshirishga va undan oziq-ovqat sifatida keng foydalanishni tashkil etishga imkon beradi.