“AQL VA AQLSIZLIK” KONSEPTIGA OID PAREMALARNING LINGVOMADANIY TADQIQI - Mirzayeva , Dilshoda Ikromjonovna; O‘rmonova , Maftuna Farhodjon qizi (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
Ushbu maqolada Ingliz va o‘zbek tillaridagi “Aql va aqlsizlik” konseptiga oid paremalarning ilmiy-nazariy asoslanishi, lingvokulturologik jihatdan o‘rganish, uslubiy-semantik strukturasi ustida ishlash va mavzuga oid maqollarni tasniflash, ularning o‘ziga xos jihatlari va ularning ushbu tillarda ifodalanishi haqida ilmiy ma’lumotlarga izoh va tushunchalar berilgan va bu boradagi tasviyalarni ishlab chiqish ishning maqsadini belgilaydi.