ISHLAB CHIQARISH KORXONALARIDA O‘LCHOV TIZIMI TAXLILI - Tursunov , Botirjon Tolibjon o‘g‘li; Xolmatov , Asilbek Asatillo o‘g‘li (INTERNATIONAL CONFERENCES, 2023)
Bugungi kunda ishlab chiqarish korxonalarida o‘lchov ma’lumotlari mahsulot va jarayon bo‘yicha qaror qabul qilish uchun foydalanilganda o‘lchov ma’lumotlarining to‘g‘ri bo‘lishi juda muhimdir. Agar o‘lchov tizimimizda xatolar bo‘lsa, biz noto‘g‘ri ma’lumotlarga asoslanib qaror qabul qilamiz. Shuning uchun o‘lchov tizimining tahlili (MSA) har qanday ma’lumotlarga asoslangan qaror qabul qilish jarayoni uchun mustahkam poydevor yaratishga imkon beradi.