МАТЕМАТИКАНИ ЎҚИТИШДА НОСТАНДАРТ ВАЗИФАЛАРНИ ҚЎЛЛАШ МУАММОЛАРИ - Сабирова, Зухра Бахтияровна (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ёшларимиз ҳақли равишда бугунги ва эртанги куннинг ҳал қилувчи кучига айланиб бораётгани, мамлакатимиз келажаги учун масъулиятни ўз зиммасига олишга қодир эканидан барчамиз фахрланамиз. Бутун дунёда долзарб масалалардан ўқувчиларнинг таълим сифати учун кенг шароитлар яратиш, таълим жараёнига инновацион педагогик технологияларни жорий этиш ҳисобланади. Ҳозирги кунда тадқиқотчиларимиз ўқувчилар эътиборини ўрганиш, ижодий ривожлантириш ва таълим соҳасидаги инновацияларга қаратиш учун тадқиқотлар олиб боришмоқда[4]. Бугунги кунда мактаб ўқувчиларини физикадан ностандарт муаммоларни ҳал қилишга ўргатиш, уларга бундай муаммолар тўғрисида ишончли маълумот бериш, тавсиялар, таклифлар, ишланмалар, дарсликлар, қўлланмалар, илмий рисолалар ишлаб чиқиш, бўлажак ўқитувчиларнинг ушбу соҳадаги билим даражасини ошириш, ўқувчиларнинг ижодий фаоллигини оширишда ўзларининг ишларини олиб боришмоқда. Ўқув ва синфдан ташқари ишларни ташкил этиш бўйича услубий ва амалий қўлланмалар яратиш методистларимиз олдида турган долзарб вазифалардан биридир[2].