KLASTER FAOLIYATINI SHAKLLANTIRISHNING XORIJIY MAMLAKATLAR TAJRIBASI - Karimova, Nilufar Sadriddin qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Jahon iqtisodiyotida kechayotgan integratsiya jarayoni uning globallashuviga katta ta’sir ko‘rsatmoqda. Globallashuv ta’siri asosida tovarlar va xizmatlar sifatini ham standartlashtirishni ta’minlovchi mamlakatlararo komunikatsiya tizimi bugungi kunda rivojlanib bormoqda. Bu esa mamlakatimiz iqtisodiy taraqqiyotining muhim omili sifatida klaster siyosatining rivojlantirish hamda iqtisodiy taraqqiyotning barqaror o‘sishiga zamin yaradi. Ushbu maqolada turli mamlakatlarda davlat darajasida amalga oshirilgan klaster siyosatining xorij tajribasi yoritilib berilgan. Har bir mamlakat miqyosida klaster yondashuvning qisqacha mazmuni, ustunlik va kamchiliklari ularning tahlilari yoritilgan.