КИМЁ ФАНИНИ ЎҚИТИШДА МОБИЛ ДАСТУРИЙ ИЛОВАЛАРДАН ФОЙДАЛАНИШ - Қаxxоров Мадамин Абдунабиевич (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Мазкур мақолада кимё ўқитиш методикаси ҳамда дастурлаш соҳасида фаолият олиб бораётган мутахассислар томонидан миллий дастурий иловалар яратиш, прототип дизайни, унда бўлимларнинг жойлашиши ҳамда қўшимча элементларни жойлаштириш бўйича ишларини амалга ошириш масалалари кўрилган. Фан бўйича дастурий иловалар яратишда бўлим компонентлари, ўқув материаллари мазмуни, ранглар уйғунлиги, қўшимча элементларни жойлаштиришда фаннинг хусусиятларини инобатга олиш талаб этилади.