MASHINA TARJIMASI UCHUN OCHIQ KORPUSLI PARALLEL KORPUS BAZALARI YARATISH - Olimjonov, Axrorjon Farxodjon oʻgʻli; Abidova , Shaxnoza Baxodirovna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada Mashina tarjimasi uchun ochiq korpusli parallel korpus bazalari yaratish hamda o‘zbek tilining fan va sohalar bo‘yicha ochiq manbali terminologik ma’lumotlar bazasini loyhalashtirish va yaratish masalasi tahlilga tortilgan. Unga ko‘ra ochiq manbali terminologik baza doimiy ravishda to‘ldirilib borilishi hamda fan va sohalar bo‘yicha yangi kirib kelgan lingvistik terminlarni bazaga kiritish imkoniyati mavjudligi bilan ahamiyatlidir.